השתלמות חד לאומית – בונים תמונת עתיד استكمال أحادي القوميّة- نبني صورة للمستقبل

• מורים ערבים המשתתפים בתכנית לימוד משותף מאזור המשולש

• 04/10/2018

הקדמה/مقدّمة:

פיתוח תמונת עתיד יכולה לסייע לתלמידים לדמיין עתיד טוב של מיצוי הפוטנציאל האישי, צמיחה ומצוינות. מחקרים מראים שהדימוי שיש לאדם על עצמו בעתיד וחלומותיו של אדם לגבי עתידו – יכולים לסייע לו להתמודד בצורה טובה יותר עם ההווה. הדבר מתרחש מכיוון שהאמונות והחלומות משפיעים על המוטיבציה ועל תחושת המסוגלות, וכן על החלטות ופעולות בהווה.
בהתאם לתפיסה זו, ההשתלמות תעסוק בחיזוק המסוגלות של התלמידים – בהקשר של הכנה לשותפות עם קבוצות אחרות בחברה במסגרת תוכנית הלימוד המשותף בשרון והמשולש.

"לימוד משותף" הוא גישה חינוכית המקדמת את החוויה הלימודית וכן מקרבת בין קבוצות, מבלי לטשטש בין זהויות. על כן, תהליך הלימוד המשותף כולל עבודה מעמיקה עם תלמידים על העצמת הזהות והביטחון העצמי לקראת המפגש עם האחר.

تطوير صورة للمستقبل بإمكانه مساعدة التلاميذ في أن يتخيّلوا مستقبلًا أفضل لاستنفاد الإمكانات الشخصيّة، التطوّر والتميّز. بيّنت الأبحاث أنّ التصوّر الذي يملكه الشخص عن نفسه في المستقبل وتطلّعاته بالنسبة إلى المستقبل- يمكنها أن تساعده في التعامل بشكل أفضل مع الحاضر. يحدث هذا الأمر لأنّ المعتقدات والأحلام تؤثّر في الدافع وفي الشعور بالكفاءة، وكذلك في القرارات والأفعال في الوقت الحاضر.

وفقًا لهذا التصوّر، سيتناول الاستكمال تعزيز قدرات التلاميذ- في سياق التحضير للشراكة مع مجموعات أخرى في المجتمع في إطار برنامج التعلّم المشترك في الشارون والمثلّث.

"التعلّم المشترك" هو توجّه تعليميّ تربويّ يعمل على تعزيز التجربة التعليميّة وكذلك التقريب بين المجموعات من دون طمس الهويّات. وبالتالي، فإنّ سيرورة التعلّم المشترك تشمل العمل المعمّق مع التلاميذ حول تمكين الهويّة وتعزيز الثقة بالنفس استعدادًا للّقاء مع الآخر.

מטרות הקורס/الأهداف:

• לסייע לתלמידים לבנות תמונת עתיד ולדמיין עתיד טוב של מיצוי פוטנציאל אישי, צמיחה ומצוינות.
  • ליצור מאגר פעילויות חד לאומיות התומכות במפגשי לימוד משותף.
  • לכתוב רפלקציה על תהליך הלמידה ועל יישום המטרות.
  • לתכנן צעדים בדרך להשגת המטרה.

• مساعدة التلاميذ في بناء صورة للمستقبل وتخيّل مستقبل أفضل مع استنفاد الإمكانيّات الشخصيّة، التطوّر والتميّز.
  • تكوين مجمّع فعّاليّات أحاديّة القوميّة تدعم لقاءات التعلّم المشترك.
  • كتابة تأمّل انعكاسيّ حول سيرورة التعلّم وحول تطبيق الأهداف.
  • التخطيط للخطوات في الطريق إلى تحقيق الهدف.

קהל היעד/جمهور الهدف:

מורים ערבים המשתתפים בתכנית לימוד משותף מאזור המשולש

المعلمون المشتركون في استكمال التعلّم المشترك في منطقة المثلث

מנחת הקורס/مرشدة المساق:

אינסאף שוואהנה

إنصاف شواهنة

מבנה הקורס/مبنى المساق:

ההשתלמות בהיקף 30 שעות עם ציון, מוכרת לגמול (עוז לתמורה ואופק חדש).

בהשתלמות שני מפגשים פרונטליים וכן שלושה שיעורים סינכרוניים. שאר הלמידה באופן מקוון דרך הרשת.

حجم الاستكمال 30 ساعة مع علامة، معترف به لبدل الاستكمال (عوز لتموراة وأفق جديد).

يشمل الاستكمال 2 لقاءات وجاهيًّة، بالإضافة إلى 3 لقاءات تزامنيّة. بقيّة التعلّم عن بعد من خلال شبكة الإنترنت

דרישות לקבלת גמול/متطلّبات الحصول على بدل استكمال:

על מנת לקבל גמול יש להשתתף במפגשים הפרונטליים והסנכרוניים, לבצע את המשימות ברשת ולהגיש את המטלה המסכמת.

لكي يتمّ الحصول على بدل الاستكمال يجب الاشتراك في اللقاءات الوجاهيّة والتزامنيّة، تنفيذ المهامّ على شبكة الإنترنت وتقديم المهمّة الإجماليّة.

היכן?

اللقاء الوجاهي الأول الذي يفتتح الاستكمال سيتم يوم الخميس في تاريخ 4.10.18   بين الساعات 16:00 – 19:00

سنعلن عن مكان اللقاء لاحقا