מנהלים רגשות תשפ"א – קורס למנהלים בבתי ספר

• מנהלי בתי ספר משנה ג ומעלה

• 10/11/2020

עבודתו של המנהל בבית הספר היא עבודה תובענית, רבת משימות ואתגרים. במנהלים נתלות ציפיות גבוהות ממשרד החינוך, מהרשות המקומית, מהפיקוח, מהמורים מההורים, ומהתלמידים. ציפיות אלו יוצרות מתח ולחץ שבאופן טבעי משפיעים על איכות העבודה ותוצאותיה. בנוסף, חשיפת רגשות מצד המנהל יכולה להיתפס לעיתים כחולשה וכחוסר מנהיגות חינוכית.

גם קהילת המורים נמצאת תחת לחץ של משימות, ציפיות וביקורת. מחקרים מראים כי מורים נוטים להדחיק רגשות כמו כעס ותסכול, וחסרים להם כלים להתמודד בזירות השונות: בכיתה, בחדר המורים ומול ההורים. במציאות מאתגרת זו נדרשים המנהלים לתת מענה רגשי לקהילת המורים.

לאור המחקר והניסיון בשדה, עולה כי מתן מענה מספק להיבטים רגשיים המלווים את העבודה הניהולית יסייעו להצלחת עבודת המנהל והצוות החינוכי. היבטים רגשיים אלה באים לידי ביטוי ביתר שאת בעידן הנוכחי, המתאפיין בשינויים תכופים מבחינה חברתית, תרבותית וטכנולוגית.

בתקופה זו, תקופת וירוס הקורונה, היבטים אלה אף קיבלו משמעות רבה יותר.

בנוסף, בשנים האחרונות ובעיקר בתקופה האחרונה עלה לסדר היום החינוכי החשיבות של קידום נושא המיומנויות החברתיות רגשיות במערכת החינוך ה- .Sel טיפוח המיומנויות הרגשיות והחברתיות (מיומנויות (SEL החל מגיל צעיר הוא תנאי הכרחי לתפקודו ולהצלחתו של האדם בכל תחומי החיים.  הצורך לקבל כלים מעשיים להטמעת ה-  Sel במערכת הבית ספרית הוא משמעותי לעבודת המנהלים.

כדי לתת מענה לצרכים אלה החליטו מטח, הקרן לקידום מקצועי בהסתדרות המורים ומכון אבני ראשה לשתף פעולה בפיתוח כלים ותכנים לטובת מנהלי בתי הספר בנושאים אלה.

ההשתלמות היא פרי יוזמה של מטח והקרן לקידום מקצועי בהסתדרות המורים.

ליווי פדגוגי: מכון אבני ראשה.

• לפתח עמדה חיובית של המנהלים כלפי חשיבותו של השיח הרגשי בעולם הבית ספרי.
  • לפתח בקרב מנהלים מודעות לעולם הרגשי שלהם ושל הסובבים אותם.
  • להקנות למנהלים כלים לוויסות רגשות במגע עם בעלי התפקידים  השונים במערכת.
  • להקנות למנהלים כלים לפיתוח הצוותים שלהם בדגש על היבטים רגשיים.
  • להקנות למנהלים כלים להטמעת ה Sel- במערכת הבית ספרית.

מנהלי בתי ספר משנה ג ומעלה.

מנחי הקורס

מיכל פישר, רוני גבריאלי

היקף ומבנה הקורס

הקורס כולל 40 שעות עם ציון, מוכר לגמול השתלמות. הקורס ברובו מקוון. המפגשים המקוונים יתקיימו בשעות הערב דרך המחשב. לאור המצב כיום הקורס מתוכנן להתקיים במתכונת סינכרונית מלאה. במידה והדבר יתאפשר, ייתכן ויתקיימו גם מפגשים פא"פ. הקורס כולל הגשת מטלות א-סינכרוניות.

דרישות הקורס

• השתתפות ב- 80% מהמפגשים לפחות (כולל המפגשים הסינכרוניים)
  • הגשת מטלות במועדן

מפגש פתיחה

הקורס ייפתח במפגש זום סינכרוני ביום שלישי 10.11.2020, בין השעות  20:00-21:45.

שימו לב, מספר המקומות מוגבל